Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-14

en tur på kina center livs

jag var ute och fyndade på en av möllans awesome asiatiska matbutiker och kom hem med följande: rostade sardeller med ljus soja och sesamfrön.  som fiskchips. herreminje. har säkert ätit upp halva påsen redan. det kommer bli fisk-rap galore snart.

mer snacks! sjögrässnacks + algchips med wasabi.

paste x 2: ljus miso och räkpasta. mmmm räkpasta! det är helt enkelt finhackat räkkött i sojabönsolja. gott att använda istället för buljong i såser och grytor eller att blanda ut med exempelvis grekisk yogurt till en röra. det smakar mest umami och salt med lite finurlig skaldjurssmak så trots att det kan verkar en aning udda (läs: äckligt) så är det dögott. tänk vanlig svenneräkost på burk fast olja istället för smältost och mycket mycket godare smak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar