Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-11

fakta: nigellafrö


20100804-spices-nigella.jpg 


jag upptäckte nigellafrö via madam nigella lawson (hä!) och nigellafrö må verka obskyrt för det kan vara lite svårt att hitta i kvartersbutiken så här kommer info.

köpa: nigellafrön finns bland annat på TGR butikerna (har för övrigt jättebra torkat kryddutbud, jag handlar alltid kryddor när jag är där) och på webbutiken zmaka.se. de ska också finnas på välsorterade ica, konsum och hemköp har jag hört men aldrig sett IRL tyvärr.

andra namn för nigellafrö: svartkummin, kalonji, lökfrön, helvetesfrö, nigella sativa, onion seed, charnushka = eh det är väl därför de kanske är svåra att hitta i butik pga namnasshole.

smak: alltså de smakar väl inte supermycket utan är väl mest snygga, men rosta fröna först och testa dig fram. om man anstränger smaklökarna smakar de ungefär lite som en blandning av rostade sesamfrön och lök tycker jag. de är i värsta fall fina att piffa maten med. what the hell liksom. kör på.

länkar: du kan läsa mer on nigellafrön HÄR på wiki samt kolla recept HÄR på förträffliga taffel!

2 kommentarer:

 1. Finns de på Tgr i Malmö?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var där jag köpte mina, men ring och kolla, de kanske är uppätna allihopa.
   Xo/Therese

   Radera