Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-16

köksträdgården in spe


det är visst dags att så frön till trädgården, men jag tycker det är så h_i_m_l_a trist att förså och hålla på så jag sår allting direkt och ställer vid närmaste fönster. sen ber jag en stilla bön och hoppas på det bästa. 
förutom detta på bilden sådde jag även några jalapenofrön från en jalapeno jag åt upp häromdagen för jag tänker att jag ska göra min egen chipotle. vi får se hur de går med detta. jag LÄR ju äta upp allt innan det nått full mognad som vanligt.

förrförra året hade jag en tomatplanta i min bananplanta i köket. det var faktiskt inte med meningen utan helt plötsligt började det växa upp en skum växt i bananplantans kruka och när jag luktade på bladen luktade det omisskännligt av tomat men jag hade aldrig sått någon tomat så jag funderade och funderade och kom till slut på att det berodde på följande: en gång när jag kom hem på fyllan och var hungrig skulle jag öppna en burk med krossade tomater för att göra en varm macka, men så var jag papphammar och tappade tomatburken så det stänkte krossad tomat över hela köket. jag torkade bort det men måste alltså ha missat det som hamnade i banankrukan = hemlig tomatväxt. den växte dock rejält och var som längst 1.60 meter och fick tre ynka tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar