Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-21

snabbrimmad rökt lax med kikärtssallad

lax är billigt nu pga PÅSK. så jag snabbrimmade några skivor och gjorde en kikärtssallad med somrig smak av gräslök och pepparrot. sjukt gott. ett kvickt botemedel mot kroniskt snöfall. dock saknade jag akvaviten.

ps. rimmar gör man för att köttet ska bli mildare, fastare och hålla ihop lite bättre. plus att det är roligt och låter gubbigt.

snabbrimmad lax med kikärtssallad
ingredienser 2 portioner
 • 4 smala (ca 1/2 cm) skivor rökt lax av hel sida, eller några skivor färdigrimmad lax (ska du använda helt färsk lax (som ej är salma) får du frysa den först innan du äter den rå pga bakterierisk)
 • 1 burk kikärtor eller ca 5 dl hemkokta
 • 1 dl grekisk yogurt eller gräddfil
 • 2-3 matskedar hackad gräslök
 • pepparrot
 • sallad
 • eventuellt cocktailkapris
 • kryddor: salt, peppar
GÖR SÅ HÄR: 
 1. ta fram en skål och häll i 2 matskedar salt och några deciliter vatten, rör om och lägg i laxskivorna. låt stå i ca 20 min.
 2. blanda kikärtorna med grekisk yogurt + gräslök + pepparrot efter smak - börja med lite och sätt till mer allteftersom så det inte blir skitstarkt. salta och peppra lätt.
 3. häll av saltlagen från laxskivorna och torka lätt. 
servering: lägg kikärtssallad, grönsallad och lax på en tallrik, servera eventuellt med cocktailkapris om du gillart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar