ps. rimmar gör man för att köttet ska bli mildare, fastare och hålla ihop lite bättre. plus att det är roligt och låter gubbigt.
snabbrimmad lax med kikärtssallad
ingredienser 2 portioner
- 4 smala (ca 1/2 cm) skivor rökt lax av hel sida, eller några skivor färdigrimmad lax (ska du använda helt färsk lax (som ej är salma) får du frysa den först innan du äter den rå pga bakterierisk)
- 1 burk kikärtor eller ca 5 dl hemkokta
- 1 dl grekisk yogurt eller gräddfil
- 2-3 matskedar hackad gräslök
- pepparrot
- sallad
- eventuellt cocktailkapris
- kryddor: salt, peppar
- ta fram en skål och häll i 2 matskedar salt och några deciliter vatten, rör om och lägg i laxskivorna. låt stå i ca 20 min.
- blanda kikärtorna med grekisk yogurt + gräslök + pepparrot efter smak - börja med lite och sätt till mer allteftersom så det inte blir skitstarkt. salta och peppra lätt.
- häll av saltlagen från laxskivorna och torka lätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar