våffeldagen = majsvåfflor med päron & grönmögelost
till lunch blev det våfflor pga våffeldag. jag gjorde en bunt krispiga majsvåfflor och karln åt sina med sylt och glass och själv åt jag mina med ost som jag alltid brukar. denna gång blev det med skivat päron och grönmögelost. som en crepes liksom, men mer svensson - hur gott som helst med andra ord.
glutenfria majsvåfflor
ingredienser ca 6 våfflor
- 75 gram smör
- 1 kopp mjöl (för naturligt glutenfria majsvåfflor, använd finax majsmjölmix - blir smeten för tjock fyller du bara på med mer mjölk)
- 1 kopp mjölk (jag använde sojamjölk)
- 1 ägg
- 1 tesked bakpulver
- en nypa salt
GÖR SÅ HÄR:
- smält smöret i mikron eller i en kastrull. blanda med övriga ingredienser och vispa till en smet. smöra våffeljärnet innan första laggen.
servering: servera med glass, sylt, ost, skinka, tomat etc beroende på om du gillar söta våfflor eller salta. äter du dem med grönmögelost och skivat päron är det även gott att ringla lite fikonbalsamvinäger över.
vilket sammanträffande! jag gjorde paj med päron, chèvre och rödlöksmarmelad igår. nästan samma sak.
SvaraRaderaåhh så sjukt gott! det ska jag göra nästa gång!
SvaraRadera