Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-25

våffeldagen = majsvåfflor med päron & grönmögelost


till lunch blev det våfflor pga våffeldag. jag gjorde en bunt krispiga majsvåfflor och karln åt sina med sylt och glass och själv åt jag mina med ost som jag alltid brukar. denna gång blev det med skivat päron och grönmögelost. som en crepes liksom, men mer svensson - hur gott som helst med andra ord.

glutenfria majsvåfflor
ingredienser ca 6 våfflor
 • 75 gram smör
 • 1 kopp mjöl (för naturligt glutenfria majsvåfflor, använd finax majsmjölmix - blir smeten för tjock fyller du bara på med mer mjölk)
 • 1 kopp mjölk (jag använde sojamjölk)
 • 1 ägg
 • 1 tesked bakpulver
 • en nypa salt
GÖR SÅ HÄR:
 1. smält smöret i mikron eller i en kastrull. blanda med övriga ingredienser och vispa till en smet. smöra våffeljärnet innan första laggen. 
servering: servera med glass, sylt, ost, skinka, tomat etc beroende på om du gillar söta våfflor eller salta. äter du dem med grönmögelost och skivat päron är det även gott att ringla lite fikonbalsamvinäger över.

2 kommentarer:

 1. vilket sammanträffande! jag gjorde paj med päron, chèvre och rödlöksmarmelad igår. nästan samma sak.

  SvaraRadera
 2. åhh så sjukt gott! det ska jag göra nästa gång!

  SvaraRadera