Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-03-12

viktigt tips! halva priset på vacherin mont d'or och sardeller 15 kr/burk på möllans ost

så köp alla innan jag går tillbaks och gör det. de var så billiga för att några av burkarna hade läkt litet från locket. man bara whatever de ska ändå läcka i min mun.

förutom sardeller fyndade jag även vacherin mont d'or som var på halva priset - en fantastisk vinterost som man lägger i en ugnsform alternativt foliepaket och smälter i ugn tills den bildar en fondueig dröm som passar utmärkt för doppning av päronskivor, rostat vitt bröd, grillade grönsaker & potatisklyftor. folk i alperna vet verkligen hur man äter gott sanna mina ord (eller vänta nu måste jag googla detta så jag inte snackar massa bullcrap och det visar sig att detta är en mattradition från slätten).

på bild från vänster: campos de toledo (en spansk grönmögel på får- och komjölk), sardeller, tryffelsalami och vacherin mont d'or.
HÄR på möllans ost hittar du mer viktig ostinfo och passande recept.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar