Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-25

2 anspråkslösa sallader med fänkål & ruccola


*infoga anspråklös text* 
*nej jag orka inte*

Sichuanpeppar: Hittar du inte i butik finns det att beställa HÄR på Zmaka.se

Sichuanlax med fänkål, ruccola & tomat 
Ingredienser 2 portioner:
  • 2 laxbitar
  • sichuanpeppar eller 5 spice eller 4 kryddor eller mortlad fänkålsfrö, svartpeppar och chili eller bara chili
  • socker
  • 1 fänkål
  • ruccola
  • plommontomater
  • salt 
  • eventuellt majo 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Rimma laxen i salt och socker i 30 minuter. Skölj av och klappa torr. Vänd laxen i krydda och en nypa socker och sätt in i ugnen på 120 grader i ca 8-10 minuter eller tills innertemperaturen är 42 grader. 
  2. Skiva fänkål tunt på mandolin eller med kniv. Skär tomaterna i 2 delar och skölj ruccolan. Lägg upp på tallrik med laxen överst. Salta med havssalt och servera med en klick majonäs.
Quinoasallad med grillad halloumi, mango, fänkål & ruccola
Ingredienser 2 portioner:
  • 1 bit halloumi
  • 1 fänkål
  • ruccola
  • 1 färsk mango
  • 1 decimeter purjo eller 1 vårlök
  • quinoa
  • 1/2 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
  • ruccola
  • olivolja
  • grekisk yogurt smaksatt med tabasco, chipotlesås eller sriracha.
GÖR SÅ HÄR:
  • Tillaga quinoan tillsammans med en halv buljongtärning enligt instruktionerna på förpackningen.
  • Dela halloumin på längden i två delar och stek på medelhög värme i olivolja. Den är klar när den är gyllengul på bägge sidor.
  • Tärna mangon, skiva purjolöken och skölj ruccolan. Hyvla fänkålen på en mandolin eller skiva tunt med en kniv.
  • Blanda quinoa med mango, purjo, fänkål och ruccola. Lägg upp på tallrik och lägg halloumin överst. Krydda med färskmalen svartpeppar och ringla över fruktig olivolja. Klicka eventuellt ut lite majonäs eller grekisk yogurt smaksatt med tabasco, chipotlesås eller sriracha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar