Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-13

Avdelning: Bli stoked. Odla.

 
Eftersom mina nöjen numera består av radikala saker som långkok, kalljäsning, rabattkupongsurfande, tortillabakning och försådd så sitter jag nu och kollar Impectas superbra sajt angående vilka fröer jag vill köpa. Min kille vill mest ha blommor på balkongen men jag går efter mottot "MEN GÅR DET ATT ÄTA?" så nu har vi skramlat på oss några ätbara ting som slingerkrasse, squash, grönkål, dill, gräslök, purjolök, rädisa, rabarber, motor, rödbeta, ramslök, koriander, ruccola, rosmarin, timjan, persilja, paprika och jalapeno. Men vi ska utöka repertoaren och min önskelista är:
Sen vill jag odla majs och humle också men det blir ju upp till 2-3 meter högt så detta går ej på balkong för då får grannen ovan skörda frukterna. Dock har vi två pallkragar på innergården också men förra sommaren använde en katt dom som kisslåda så jag vet inte hur sugen jag är nu. Men det kanske gör under för smaken, jag tänker kattapebajset som man använder som kaffe? 

Blomlista: Om vi nu ska prata blommor så är mina officiella favoriter prästkrage, smörblomma, blåklint, vallmo, blåklocka, fetknopp, vallmo, rävsvans och så allt ätbart förstås. Och mossa. Älskar mossa.

Viktig länk: Den bästa odlingsbloggen är The Secret Gardener - Ett åt med lotten som min gamla Darlingkollega Elin Unnes gör (också på PSL). Läs. Bli stoked. Odla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar