Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-05

Bakad brietårta med nötter & fruktDetta är ju egentligen inte så mycket ett recept som en lika simpel som briljant idé om ost - varm ost med frukt och nötter som kan avnjutas av till exempel ett gäng kompisar på en fredagskväll eller varför inte av ett ostälskande par på en hemmadate. Halvtorr cider eller en Leffe passar utmärkt till. Eller varför inte en flaska bubbel för bubbel funkar ju till allt.


Brietårta med nötter och frukt
Ingredienser:
  • 1 brietårta
  • ca 1 dl valfria nötter (som mandel, paranötter, skalad pistage och valnötter)
  • ca 1 dl valfri torkad frukt (som russin, blåbär och tranbär)
  • 2 msk flytande honung
  • olivolja
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg brien på en bakplåtspappersklädd plåt och skjutsa in i ugnen i ca 20 min.
  3. Värm nötterna och frukten i olivolja i en stekpanna på låg värme. Ringla över honung och häll allting över den ugnsvarma brien. 
Servering: Servera som det är med skivat päron, surdegsknäcke eller annat gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar