Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-23

Hemmarökt lax med pickles, pepparrot & krasse

Gårdagens rökning resulterade bland annat i en god rökt lax, så då blev det detta till lunch. Har du tröttnat på lax funkar det lika bra med rökt makrill. Min karl fick däremot en snabb lunchlåda med fusilli och en gräddig sås på den rökta halloumin och tomaterna. Han höll på att gå i taket av Yum.

Rökt lax med pickles, krasse och pepparrot
Ingredienser 2 portioner:
  • 2 bitar lax - hemmarökt eller färdigrökt från butik
  • valfria pickles - hemmagjorda eller köpta
  • pepparrot
  • krasse
  • kallpressad rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
  1. Rök och tillaga laxen enligt instruktioner ovan.
  2. Hacka pickles till mindre bitar, jag använde syltlök och cornichons.
Servering: Lägg upp lax och pickles på en tallrik, klicka ut pepparrot och ringla över kallpressad rapsolja. Toppa med krasse. Ät med knäckebröd och smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar