Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-01

protein style in-n-out cheeseburger


för att fira att april är Grilled Cheese Month satte jag i gång att göra en hardcore cheeseburger: 1 by 6 protein style + chopped chilis & onions. vilket betyder 1 burgerpatty med 6 skivor ost, hackad chili & lök och isbergssallad istället för bröd, allt enligt in-n-out-burgers hemliga meny. efter måltiden var så mätt efter hälften att jag fick ont i magen men jag kämpade på och åt allt för jag visste jag skulle vilja äta upp den senare och då slapp jag ju en runda till köket. smart va. man får välja sina strider.

vanligtvis är jag en hyfsat traditionell burgerlover som gillar mina hamburgare med lök, mayo, tomat och sallad. är jag helt sjövild äter jag en big kahuna burger med rå lök och ananas. ost, senap, ketchup och rosa dressing däremot undanbedes strikt från mina burgare. trots att jag är ett stort ostfan med stringy cheese till vener och ostdip pumpandes i mina ådror så tror jag inte på att inkorporera ost med burgare. det är bara synd på en sån bra råvara för det tillför inget mer än ett omotiverat lager smält flott. (få mig inte att börja prata om nachoshamburgare, är inget heligt?!)

burgerpattys: gör egna eller köp färdiga vid fall av lathet, jag tycker änglamark coops ekologiska burgare (85% kött) & tulips burgare (99% kött) är bra för snabb burgerfest. jag har inte testat lindströms angusburgare än (100% kött) eller deras lammburgare, men jag har hört att de ska vara riktigt nördbra för att vara frysvara. bästa vegpattyn tycker jag är grillfilé och spenat&ostbiff från hälsans kök.

1 x 6 protein style in-n-out cheeseburger
ingredienser 1 portion:
 • 1 valfri burgerpatty 
 • 4 skivor halloumi
 • 2 skivor cheddarost
 • isbergssallad
 • 1/2 tomat
 • 1/2 gul lök
 • 1 jalapenochili
 • salt, peppar
 • valfri sås
 GÖR SÅ HÄR:
 1. stek upp halloumiskivorna och burgaren i rapsolja. salta och peppra ordentligt.
 2. lägg på cheddarostskivorna på burgaren.
 3. skölj och skiva några skivor tomat, lök och chili. skölj några blad isbergssallad.
servering: ta fram en tallrik och lägg upp några blad isbergssallad, sedan 2 skivor halloumi, burgaren, lök, de restrerande skivorna halloumi och tomatskivorna. toppa med hackad chili och mer isbergssallad. häll lite valfri sås här och där. OBS JU GEGGIGARE DESTO GODARE. dock får man 10 bonuspoäng om man lyckas äta den med händerna utan inblandning av bestick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar