Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-19

Rostad zucchini med vildris, mynta & fetaostVi har odlat sjukt mycket zucchini bara för att jag vill fritera dess blommor, men också för att jag inte riktigt gillar zucchinins något menlösa attityd, så jag tänkte att det var dags att möta den i dess bästa form; söt, spröd, liten, pigg och nyskördad direkt från odlingspallen. 
Men eftersom det är några månader kvar till skördning är detta en vanlig zucchini som blev grillad med vitlöksolja och uppäten med en vildrissallad. Helt ok med andra ord. Vid säsong kan man även lägga till småtomater eller lammkött.

Ps. Om riset på bilden ser himla mörkt ut är det för att jag bara hade svart ris hemma. Men fullkornsris/råris tillsammans med vildris blir bäst.
 
Rostad zucchini med vildris, mynta & fetaost
Ingredienser 2 portioner:
 • vildrismix (eller blandat fullkornsris/råris med vildris eller enbart fullkornsris) 
 • 1 zucchini
 • 1 paket fetaost
 • 1 kruka färsk mynta
 • 2 klyftor vitlök
 • solrosfrön
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Koka riset efter anvisningar på paketet.
 3. Häll 3 matskedar olivolja i en skål och pressa ned vitlöken. Kvarta zucchinin på längden och lägg ner i skålen och blanda med oljan. 
 4. Lägg upp zucchinin på foliepapper, salta och kör in i ugnen i 20 minuter eller tills de blivit brunsvarta på ytan.
 5. När riset är klart - blanda med den färska myntan + solrosfrön + fetaost.
Servering: Lägg upp riset med zucchinin överst. Smula över mer fetaost efter tycke. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar