Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-11

Surf ´n turf gubbstil: Bacon & sardinmörgås

Sardinmästarens Ok sardin handlar det inte om egentligen - utan den allsmäktige skarpsillen Sprattus Sprattus som får allehanda namn som ansjovis eller sardell eller brisling beroende på hur man smakhanterat den. Jag är förvirrad gällande namnen men bestämd vad anbelangar smaken (eh jättegod), så idag blev det en smörgås a la gubbe med baconlindad sardin på surdegsbröd med syltlök. Klassiker är svåra att slå, 1 miljard gubbar kan inte ha fel. Eller jo förmodligen, men när det gäller smörgåsar har de fan stenkoll.

Utan bröd (donde esta carb?): Det är minst lika gott utan bröd - låt bara baconrullarna svalna och rulla sen in dom i ett salladsblad och doppa i citronmajonäs. Snuskigt fettogott.

Varm bacon & sardinmörgås
Ingredienser:
 • 1 burk sardiner i olja
 • några skivor bacon
 • surdegsbröd eller lantbröd
 • majonäs
 • klippt gräslök
 • syltlök
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på Snabbuppvärmning 150 grader.
 2. Skölj sardinerna och torka med hushållspapper.
 3. Ta fram en skärbräda och lägg ut baconskivorna. Lägg en sardin på varje skiva och rulla ihop till rullar. Säkra med en tandpetare.
 4. Stek baconrullarna på medelhög värme i en torr stekpanna (det räcker med fettet som kommer från fläsket). När de är brynta på varje sida är de klara.
 5. Sätt in en skiva bröd i ugnen i några minuter (alternativt rosta i brödrosten).
Servering: Lägg den varma brödskivan på en tallrik. Klicka ut lite majonäs på brödet och toppa med baconrullarna - obs kom ihåg att ta ut tandpetarna. Servera med gräslök, grönsallad, syltlök och en kall öl. Oh och bestick!

Ps. På bilden finns ej majon på mackan pga en viss sambo hade ätit upp allt till frukostägget så snart kommer en guide till enkla egengjorda majonäsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar