Ursäkta överanvändningen av ketchup men jag var TVUNGEN. Okej nu kan vi återgå till det viktiga: Nämligen hamburgare. Jag var lite halvdan här och gjorde eget bröd och egen majo men använde köpeburgare i och med att jag ville testa Lindströms burgare på 100% Anguskött. Och det var himla gott. Jag tror jag skulle ha svårt att känna skillnad mellan denna burgare och en average malen burgare vilket ju är ett grymt betyg för en frysvara. Nog sagt. Testa själv.
Vegetariskt: Gör nötburgare eller marinera två grillfiléer i liquid smoke innan du steker dem och gör en dubbel cheeseburgare.
Hamburgerbröd: Recept finns HÄR. Annars funkar valfri favoritfralla eller lantbröd.
Rökt majonäs: Sist jag gjorde majo blandade jag ned alspånsrökt tomat, men du kan lika gärna röra ner 1-2 teskedar rökig BBQsås.
BBQsås: Recept finns HÄR. Annars finns bra sås på American Food Store.
Cheeseburgare med svamp, lök, chili & rökt majonäs
Ingredienser 2 hamburgare:
- 2 angusburgare
- bröd
- singelförpackad cheddarost (finns bla från ICAs eget märke)
- 1 gul lök
- en näve champinjoner
- 1/2 chili
- chipotlesås (finns i tacohyllan)
- majonäs (hallå! ej light)
- BBQsås
- rapsolja
- socker
- salt, peppar
- saltgurka
- ketchup
- french´s yellow mustard
- sötpotatisklyftor
- grillad eller kokt majskolv
- Baka bröd och gör majonäs (bröden tar ca 2 timmar så starta med dem). Använder du färdigt bröd och majo så skippar du såklart detta steg och blandar istället 1 dl majonäs med lite rökig BBQsås.
- Skala och skiva svamp (dra av svampens yttersta lager innan du steker så slipper du överflödig vätska). Skiva chili och lök. Stek allt på medelhög värme i en stekpanna med rapsolja. Dra ner värmen och strö över 1 tesked socker, rör om och låt bli gyllenbrunt men ej bränt - ringla över mer olja om det blir för torrt.
- Stek Angusburgarna enligt instruktioner på förpackning. När du vänder dem sista gången lägger du på en skiva ost. Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar