Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-04-29

Potatissallad med grillad halloumi, druvor, basilika och balsamicoVi hade massa jordgubbar hemma som jag tänkte grilla med ost och basilika men eftersom jag inte riktigt gillar jordgubbar kuppade jag mig själv och lät jordgubbarna bli för gamla så jag fick slänga dem. Alltså kom druvan in i matchen istället och bidrog med en himla god och subtil söt smak som passade finfint till halloumi och skinka. För en snabb lunch kan du strunta i potatisen och äta som sallad med lantbröd.

Vegetariskt: Skippa skinkan.

Potatissallad med grillad halloumi, druvor, basilika och balsamico

Ingredienser 2 portioner:
 • 1 paket halloumi
 • 1/2 paket kärnfria druvor
 • 1 matsked balsamicovinäger
 • Skinka som pata negra, prosciutto, milanosalami, parmaskinka eller annat kallskuret
 • Två nävar små delikatesspotatis eller färskpotatis vid säsong
 • Färsk basilika
 • God olivolja
 • Havssalt, nymald svartpeppar
 • Tillbehör: Sallat, surdegsbröd eller lantbröd
 GÖR SÅ HÄR:
 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Lägg de oskalade potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över salt. Blanda runt så att de blir täckta. Sätt in i ugnen i ca 30-40 minuter eller tills de är mjuka rakt igenom med lite rostat skal. Sätt eventuellt på övervärmen/grill sista 5 minuterna för krispigare yta.
 3. Sätt en stor stekpanna på medelhög värme med olivolja. Skär halloumin på bredden och en gång på längden så det blir fyra delar. Lägg ner i stekpannan tillsammans med druvorna. När det blivit gyllene kan du ringla över lite balsamicovinäger. Stek vidare tills allt fått fin färg och vätskan reducerat i pannan.
Servering: Lägg upp rostade potatisar, sallat och basilikablad med druvor och halloumi överst. Toppa med skinka och lite nymald svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar