Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-14

Biergarten i Malmö och Den stora ölresan


Ett tips är att knalla ner till Tröls på Karlskronaplan i Malmö för de har just slagit upp en bar, bord och stolar och några hammockar (jag älskar hammockar) där man kan hänga, dricka kall öl och äta pretzels under lummiga pilträd. Sjukt bra intiativ! Vi har redan hängt här en hel del och läst, druckit öl och spelat quiz, och kan redan nu säga att de kvällar jag slutar tidigt på Boulebar kommer jag spendera här. Från Frankrike till Tyskland på 10 minuter med cykel skulle man kunna säga. Eller helt enkelt: Perfekt sommarhäng.

Som bonus har jag bestämt mig för vilka mina favoritölar är och det är den franska veteölen 1664 Blanc, spontanjäst öl samt Bayersk öl. Detta pga att det enda jag brukar beställa i en bar är: STÖL alternativt Hoegaarden, ESB eller Innis & Gunn (om jag är på Metro, Grand respektive Tempo). Jag är en ölfinsmakare med andra ord. NOT! Men igår såg jag sista avsnittet av Den stora ölresan som jag tyckte himla mycket om - ett samhällsprogram om kulturen kring öl i Europa och i sista avsnittet handlade det bland annat just om Oktoberfesten och Bayersk öl som tydligen definierar smaken En Stor Stark. Alltså tog jag denna info till mitt hjärta och handlade några Bayerska ölar igår som jag ska testa ikväll när jag slutar jobbet. Hoppas bara inte min kille hunnit dricka upp dem.

2 kommentarer:

  1. Dog lite när jag hittade din blogg, visste inte att det fanns någon som älskar mat lika mycket som jag :) Fortsätt blogga för din bogg är sjuktbra och full med fina tips :)LOVE

    SvaraRadera
  2. Åh men HEJA MAT OCH OSS! xoxo

    SvaraRadera