Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-05

Det handlar om lunchlådor! Eller: Den japanska lunchlådan är bäst men inget är så stabilt som Faster Pussycat! Kill! Kill! lunchlådan
Ni vet när man gör matlådor av olika slag; till lunchen, till picknicken, till strandcampingen, till övernattningen hos kompisen som är matillitterat eller till semestern hos släktingen som tror att vegetarianism betyder kokt potatis varje dag året runt? Då slutar det oftast med att man har olika smålådor med saker som ej blir bra av att blandas eller värmas upp ihop, jag tänker sås med sallad, fisk med något till veganen, krispiga friterade saker med en blöt gryta, något rökigt ihop med något som ej ska smaka rök. Ja ni fattar. Det blir bara keff. Och fuck keff. Men man kan rösta nej till keff med en skitsmart 3-våningsmatlåda i plåt med handtag. Jag har bara sett dem på ett japanskt internet innan så tänk vad glad jag blev när jag gick förbi Lagerhaus och de hade precis vad jag letade efter! Nu slipper man tjollret med 3 olika burkar så fort man ska äta ute. 

Och vad anbelangar den amerikanska lunchlådan som endast består av en miniportfölj i plåt så tro inte att jag övergett den - men den passar bäst till jordnötsmackor och lite frukt. Ni vet. Slackerns nationalrätt.

Överst: Faster Pussycat! Kill! Kill! lunchlåda från bästa serieaffären Staffars serier i Stockholm. Inköpt för säkert 15-16 år sen, men finns att köpa HÄR annars! Oj nu såg jag att de var svindyra! Får försäkra min. Awesomenessförsäkring.

Mellersta bilden: Lunchlådor innehållandes svart ris med mango & gräslök, friterade vårrullsbitar, omelett & broccoliskott samt kokosjordnötssås (såsrecept kommer snart).

Nederst: 3-vånings lunchlåda från Lagerhaus som finns att köpa online HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar