Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-08

Kockträning med Paul Svensson - gör Brandade de Morue

Mina svenska kockidoler är som bekant; Tommy Myllymäki för han blödde ner hela Bocuse d’Or som en äkta hockeyspelare och kom ändå på andraplats; Magnus Nilsson för han är grand old trollkock på Fäviken Jämtland; och så Paul Svensson för att han är fenomenal på att visa fram växter och grönsaker från sin bästa sida, kom femma i Bocuse d’Or 2003, varit kökschef på Bon Lloc, F12 och jobbat med b.la Marco Pierre White och Mathias Dahlgren (etcetc)

Och i dag kom nyss nämnda Paul Svensson och kock Christofer Ekman (också awesome) ner från Stockholm för att gå igenom menyn vi ska laga på Boulebar Malmös franska bistro (jag jobbar som kock där sedan en vecka tillbaka). Det är de som skapat matkonceptet vilket b.la innebär meny, tillagning, råvaror och hur vi ska presentera maten, så jag är så glad och stolt över det vi kommer göra för det är hög standard utan att gå ifrån andan och framförallt smaken med enkel ärlig fransk mat. (Kanske också det svåraste att åta sig men hej vem är jag att mota Julia Childambitioner i dörren?)

Ps. När jag mötte Svensson och Ekman imorse blev jag assburger fangirl per automatik och skrek HEJ!!???! och sen PAUL DU ÄR JÄTTEDUKTIG och sen JAG ÄLSKAR VAD DU GJORT FÖR PURJON I SVERIGE medans jag viftade med händerna. Så jävla nörd. Sen rodnade jag, hämtade ett bleck med citroner och hade en sjukt bra dag. På bilden visar Paul Svensson en Brandade de Morue. Först rökte vi torsk och sjöd i fetmjölk med smör, sen blandades det med pressad potatis och rördes ihop med lite olivolja och vitlök. Det serveras sedan i små glasburkar med reducerad vinäger och surdegsbröd. 
Förlåt, men så himla gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar