Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-15

Rostad kronärtskocka med öligt avokadosmörRAAAP!  
Eller: En himla bra förrätt.

Kronärtskocka med avokadosmör
Ingredienser 2 portioner:
  • 2 kronärtskockor
  • 1 citron
Avokadosmör:
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 250 grader övervärme eller S-inställning.
  2. Trimma kronärtskockorna genom att skära av toppen, klippa av den yttre delen på bladen samt stammen (se guide i klipp ovan). Skär varje kocka i två delar och sjud på låg värme i ca 20 min tillsammans med skivorna av 1 citron + massa salt. (jag brukar inte ta bort trådarna längst in i mitten för jag tycker man ska äta kronärtskocka som man gör en kräfta - jävligt slafsigt och gött + nåt ska man väl för fan göra själv)
  3. Häll kockorna i ett durkslag och över i en ugnsform. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills de blivit lite charred/gyllenbrända (du kan såklart också grilla dem!)
  4. Mortla avokado tillsammans med skalade pistagenötter och limesaft. Tillsätt olivolja och öl tills det får en bra konsistens (smörigt, men inte för löst). Spara några krossade pistagenötter till servering.
Servering: Lägg upp kronärtskocka på en tallrik tillsammans med en stor klick avokadosmör. Ringla över lite olivolja och smula över havssalt - eventuellt lite gräslök eller vitlöksskott också om du har i köksträdgårn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar