RAAAP!
Eller: En himla bra förrätt.
Kronärtskocka med avokadosmör
Ingredienser 2 portioner:
- 2 kronärtskockor
- 1 citron
- 1 stor avokado
- 1/2 lime
- 1/2 dl skalade pistagenötter
- ca 2 msk smakrik olivolja
- ca 2 msk öl av typen ljus frisk lager t.ex Halmstad Summer Lager eller Brutal Brewing Summer Edition
- havssalt
- Sätt ugnen på 250 grader övervärme eller S-inställning.
- Trimma kronärtskockorna genom att skära av toppen, klippa av den yttre delen på bladen samt stammen (se guide i klipp ovan). Skär varje kocka i två delar och sjud på låg värme i ca 20 min tillsammans med skivorna av 1 citron + massa salt. (jag brukar inte ta bort trådarna längst in i mitten för jag tycker man ska äta kronärtskocka som man gör en kräfta - jävligt slafsigt och gött + nåt ska man väl för fan göra själv)
- Häll kockorna i ett durkslag och över i en ugnsform. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills de blivit lite charred/gyllenbrända (du kan såklart också grilla dem!)
- Mortla avokado tillsammans med skalade pistagenötter och limesaft. Tillsätt olivolja och öl tills det får en bra konsistens (smörigt, men inte för löst). Spara några krossade pistagenötter till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar