Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-24

Pasta med kronärtskockskräm, nötter, parmesan & dillhttp://yyproject.org/wp-content/uploads/2012/03/ga850113.gif
Jag är sjuk :C och man blir ju inte överdrivet sugen på mat då, men denna rätt är en bra mjukstart; krämig, enkel och tröstrik med mjuka smaker. Den är också bra när man har en massa rostade grönsaksrester hemma som man inte riktigt vet vad man ska göra med = mixa dem till en god krämig soppa eller använd till denna pasta! Förjobbet med rostning etc är ju redan klart. Och om du inte har rostade grönsaker hemma (jag hade över från denna middag), så funkar konserverade marinerade kronärtskockor utmärkt så jag utgår alltså från detta fastän det hela är samma metod. 

Lasagne: Spär du såsen med mer grädde samt river ner massa ost har du en vit lasagnesås värd katten Gustaf.

Glutenfritt/paleo: Kör majspasta i form av penne eller fusilli. Paleo rekommenderas köra rostade rotfrukter med ovan nämnda lasagnekräm!

Pasta med kronärtskockskräm, nötter, parmesan & dill
Ingredienser 2 portioner:
 • valfri pasta
 • 1 burk kronärtskockor (eller en näve rostade grönsaker)
 • ca 4-8 dl valfri matlagningsgrädde (mängd beror på hur tjock eller lös du gillar din sås - jag kör tjocksås som du ser på bilder ovan)
 • 1-2 dl pistagenötter eller valnötter
 • 2 vitlöksklyftor
 • färsk dill
 • parmesan eller pecorino
 • olivolja
 • salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
 1. Koka pastan efter anvisningarna på paketet.
 2. Bryn kronärtskockorna i olivolja i en kastrull. Pessa över vitlök, häll på grädde och låt puttra under lock på svag värme tills pastan är klar. 
 3. Häll av pastan i ett durkslag och mixa såsen slät direkt i kastrullen med en stavmixer.
 4. Rör ned grovhackade nötter och dill i såsen. Smaka av med salt och peppar.
 5. Häll ner pastan i kastrullen med såsen. Rör om.
Servering: Häll upp pastan i skålar och garnera med nötter, dill och färskriven parmesan eller pecorinoost.

1 kommentar:

 1. Lagade det här till middag idag = mycket nöjd tjej (fast med västerbotten istället, för det hade jag hemma). Ska definitivt testa flera av din veggorecept.

  SvaraRadera