Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-28

Ponyo-nudlar med skinka & ägg

http://25.media.tumblr.com/tumblr_md3nu3QuYN1ryj3sjo2_500.gif
http://24.media.tumblr.com/377c8eaf83b18f704c85328f2313ec75/tumblr_mk17uwtV4H1qmif8to1_500.gif


Det blev Ponyo-nudlar igår. Fast jag fuskade och hade i lite strimlad savoykål, mynta och basilika i också. Och kalkon istället för skinka. Och killes nudelsoppa fick några gräslöksdumplings på toppen. Så det blev kanske inte alls Ponyo-nudlar på slutet men himla gott och en av världens enklaste.

Nudlar: Jag använder här risnudlar men äggnudlar eller vanliga snabbnudlar/ramen går utmärkt och är egentligen det de äter i Ponyo.

Vego: Skippa skinka och ersätt med Astrid&Apornas vegoskinka, för vegan skippa dessutom ägget.

Nudelsoppa
Ingredienser 2 portioner:
  • 2 portioner valfria nudlar
  • 2 buljongtärningar (antingen någon från din lokala asiatiska livsmedelsbutik eller oxbuljong eller grönsaksbuljong)
  • 1 kokt ägg
  • Skinka
  • Eventuellt annan topping som vårlök, klippta örter eller sallat
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka buljong. Lägg ner nudlar. Rör om. Häll över i skålar och toppa med ägg, skinka eller annat gott. Servera med Srirachasås och soya.

1 kommentar:

  1. Lovely! Ska testa detta asap och återkommer om rapport!

    SvaraRadera