När jag har tvättat brukar jag göra hamburgare efteråt - The After Laundry Burger. Brödet brukar jag göra på samma deg som jag gör till pizza i och med att pizzadeg klarar sig fint i kylskåp eller i frysen invirad i lite plastfolie så är det lätt att göra några extrasatser när man ända håller på, och på så sätt har man färdig deg till allehanda andra rätter. Denna gång blev det alltså ett hamburgerbröd.
The After Laundry Burger
Ingredienser 2 burgare:
- 2 biffpattys av malen högrev/fläsk, nötfärs, lammfärs eller färdigköpta Angusburgare eller vegoburgare
- bröd
- tomat
- lök
- smältbar hamburgerost
- saltgurka
- majonäs
- Gör brödet. Hur man gör degen ser du HÄR. Ta sen en liten degbit, rulla till en bulle, pensla med vatten och toppa med sesamfrön. Grädda i ugnen på 225 grader tills brödet är gyllene. (Eller så använder du färdigt bröd naturligtvis.)
- Blanda ihop färsen till burgerpattys och låt vila medans du skär upp tomat och lök.
- Gör majonäs genom att vispa ihop 2 äggulor med 1 tsk dijonsenap och salt. Ringla mycket försiktigt i rapsolja medans du fortsätter vispa hårt tills det blivit en tjock smet. Smaka av med lite citronsaft och mer salt. (Eller så kan du göra i en matberedare alternativt köpa färdig majo på burk). Obs! Om du gör egen majonäs måste alla ingredienser vara rumstempererade så ställ fram äggen du ska använda i förväg så det inte är kylskåpskallt för då spricker majon.
- Stek burgarna och skär upp det färdiggräddade brödet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar