Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-20

The After Laundry Burger


När jag har tvättat brukar jag göra hamburgare efteråt - The After Laundry Burger. Brödet brukar jag göra på samma deg som jag gör till pizza i och med att pizzadeg klarar sig fint i kylskåp eller i frysen invirad i lite plastfolie så är det lätt att göra några extrasatser när man ända håller på, och på så sätt har man färdig deg till allehanda andra rätter. Denna gång blev det alltså ett hamburgerbröd.

The After Laundry Burger
Ingredienser 2 burgare:
 • 2 biffpattys av malen högrev/fläsk, nötfärs, lammfärs eller färdigköpta Angusburgare eller vegoburgare
 • bröd
 • tomat
 • lök
 • smältbar hamburgerost
 • saltgurka
 • majonäs
GÖR SÅ HÄR:
 1. Gör brödet. Hur man gör degen ser du HÄR. Ta sen en liten degbit, rulla till en bulle, pensla med vatten och toppa med sesamfrön. Grädda i ugnen på 225 grader tills brödet är gyllene. (Eller så använder du färdigt bröd naturligtvis.)
 2. Blanda ihop färsen till burgerpattys och låt vila medans du skär upp tomat och lök.
 3. Gör majonäs genom att vispa ihop 2 äggulor med 1 tsk dijonsenap och salt. Ringla mycket försiktigt i rapsolja medans du fortsätter vispa hårt tills det blivit en tjock smet. Smaka av med lite citronsaft och mer salt. (Eller så kan du göra i en matberedare alternativt köpa färdig majo på burk). Obs! Om du gör egen majonäs måste alla ingredienser vara rumstempererade så ställ fram äggen du ska använda i förväg så det inte är kylskåpskallt för då spricker majon.
 4. Stek burgarna och skär upp det färdiggräddade brödet
Servering: Bygg ihop burgarna på tallrikar, ät och må bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar