Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-05-02

Köksprylar och kokböcker på Erikshjälpen Second Hand

Sist vi var på Världens Bästa Affär - även är känt som Erikshjälpen i Åkarp fyndade vi så mycket bra grejer att jag höll på att trilla baklänges. Floraförklädet i vaxduk fick följa med hem, likaså tallrikarna längst ned. Vi köpte även en minifåtölj i trä och mörkgrön sammet som passar utmärkt i köket där karln får sitta och dricka en porter medans jag lagar mat (nu kommer han utbrista Meh! när han läser detta pga att han är ölnörd och inte jag så han kommer säkert anmärka att han sällan dricker porter, men han får skriva en öl-guide sen som tröststraff hähä)

Sen hittade jag även några grymma kokböcker för en spottstyver: 
  • America Cooks - En 80tals kokbok indelat efter områden i Usa. Southernrecepten var bäst, det kommer bli mycket skaldjur och corn fritters i sommar kan jag säga...
  • Kajsas Kokbok för lanthushåll - Receptsamling från Kajsas sida i Jordbrukarnas Föreningsblad. Allt från sylta, kroppkakor och rotmos till hollandaise och gratin på jordärtskockor.
  • Prinsessornas Kokbok husmanskost och helgdagsmat av Jenny Åkerström - Kultkokbok som jag fick i julklapp, men här hittade jag en sliten del 1 (av 3) som alltid är bra att ha! Lär ut hur man gör smördeg, gåskrås, kalvbrässkotletter, tartletter, pastejer, stuvningar, gåsleverkorv och mycket mer.
  • Flitiga Händers 100 smörgåsar 100 smårätter - Kapitlet "Cocktailgott" inkluderar sofistikerade smårätter som ostbollar och pumpernickeltårta samt hur man blandar en Side Car. Smörgåskapitlet innehåller allt från danska smörgåsar och kuvertsmörgåsar till varma mackor med kalvhjärna och portugisisk lök. Sjukt gott. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar