Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-06-20

Inlagd sill samt vego/vegan auberginesill




Jag har inte gjort sill hemma förut, men dessa blev så himla bra att jag hoppas ni provar att göra någon av dem. Min favorit var ingefära&chilisillen!

Inläggningssill: Finns på sillhyllan i konservburkar.

Vegetarisk auberginesill: Byt ut sillen mot 1 aubergine som du skalar med en potatisskalare och skär i sillbitsstorlek. Blanchera snabbt i kokande vatten ca 1-2 minuter så den får lite mjukare (men inte för sladdrig) konsistens. Lägg sedan i iskallt vatten och låt torka på hushållspapper. Använd sedan som sillen i recepten nedan!

Sill med ingefära, lime, chili & vårlök
Ingredienser:
  • 1 burk inläggningssill
  • ca 2 decimeter ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 lime
  • ett knippe vårlök
  • Lag: 0,5 dl ättika (12%), 1,5 dl vatten och 2 dl socker
GÖR SÅ HÄR:
  1. Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna helt. Pressa limesaft i den kalla lagen.
  3. Skär sillen i mindre bitar.
  4. Skala ingefäran och skär i skivor med kniv eller osthyvel. Skiva chili och vårlök.
  5. Varva sillen med de andra ingredienserna i en ren burk. Häll över lagen och ställ i kylskåp.

Sill med fläder, citron & äpple 
Ingredienser:
  • 1 burk inlägningssill
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 1/2 dl koncentrerad äpplesaft
  • 1 granny smith äpple
  • 1/2 citron
  • ett knippe vårlök
  • Lag: 0,5 dl ättika (12%), 1,5 dl vatten och 2 dl socker
GÖR SÅ HÄR:
  1. Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
  2. Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna helt. Häll i flädersaft och äpplesaft i den kalla lagen.
  3. Skär sillen i mindre bitar. 
  4. Skiva äpplet, vårlöken och citronen.
  5. Varva sillen med de andra ingredienserna i en ren burk. Häll över lagen och ställ i kylskåp.

Sill med mynta, vårlök & vitlök
Ingredienser:
  • 1 burk inläggningssill
  • 3 dl grekisk yogurt
  • en näve färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ett knippe vårlök eller gräslök
GÖR SÅ HÄR:
  1. Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
  2. Skär sillen i mindre bitar. 
  3. Hacka örter och blanda med grekisk yogurt samt vitvinsvinäger. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ned sillbitarna.
  4. Ställ i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar