
Inläggningssill: Finns på sillhyllan i konservburkar.
Vegetarisk auberginesill: Byt ut sillen mot 1 aubergine som du skalar med en potatisskalare och skär i sillbitsstorlek. Blanchera snabbt i kokande vatten ca 1-2 minuter så den får lite mjukare (men inte för sladdrig) konsistens. Lägg sedan i iskallt vatten och låt torka på hushållspapper. Använd sedan som sillen i recepten nedan!
Sill med ingefära, lime, chili & vårlök
Ingredienser:
- 1 burk inläggningssill
- ca 2 decimeter ingefära
- 1 röd chili
- 2 lime
- ett knippe vårlök
- Lag: 0,5 dl ättika (12%), 1,5 dl vatten och 2 dl socker
- Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
- Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna helt. Pressa limesaft i den kalla lagen.
- Skär sillen i mindre bitar.
- Skala ingefäran och skär i skivor med kniv eller osthyvel. Skiva chili och vårlök.
- Varva sillen med de andra ingredienserna i en ren burk. Häll över lagen och ställ i kylskåp.
Sill med fläder, citron & äpple
Ingredienser:
- 1 burk inlägningssill
- 1 dl koncentrerad flädersaft
- 1/2 dl koncentrerad äpplesaft
- 1 granny smith äpple
- 1/2 citron
- ett knippe vårlök
- Lag: 0,5 dl ättika (12%), 1,5 dl vatten och 2 dl socker
- Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
- Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna helt. Häll i flädersaft och äpplesaft i den kalla lagen.
- Skär sillen i mindre bitar.
- Skiva äpplet, vårlöken och citronen.
- Varva sillen med de andra ingredienserna i en ren burk. Häll över lagen och ställ i kylskåp.
Sill med mynta, vårlök & vitlök
Ingredienser:
- 1 burk inläggningssill
- 3 dl grekisk yogurt
- en näve färsk mynta
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk vitvinsvinäger
- ett knippe vårlök eller gräslök
- Öppna burken och häll av sillen i ett durkslag. Skölj väl med kallt vatten.
- Skär sillen i mindre bitar.
- Hacka örter och blanda med grekisk yogurt samt vitvinsvinäger. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda ned sillbitarna.
- Ställ i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar