Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-06-26

Kokosquinoa med tofu, curry & lime

En vardagsrätt som funkar när man har ont om tid men gott om hunger.

Quinoa: Är som bekant en himla nyttig glutenfri och proteinrik ört. Har kanske inte dömycket smak i sig men är bra på att suga upp andra smaker och kryddor. Kokas med fördel i buljong eller andra smaksättare. Kan här ersättas med valfria nudlar eller ris.

Kokosquinoa med tofu, curry & lime
Ingredienser 2 portioner:
  • quinoa
  • 1 paket naturell tofu
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 lime
  • 2 röda chili
  • 3 vårlökar eller 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk currypasta
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 dl grekisk yogurt
  • exempel på garnering: hackade jordnötter, färsk mynta, sesamfrön, blomblad som tex ringblomma och solros eller strimlade squashblommor
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka quinoan enligt instruktioner på förpackningen tillsammans med kokosflingor och gurkmeja.
  2. Skär tofun i kuber, skiva chilin och vitlöken och grovhacka löken. Fräs allt i stekpanna med rapsolja tills tofun är gyllene på alla sidor. Klicka ner currypastan och 1 dl vatten. Tillsätt en nypa socker, salt och limesaft och låt det puttra ihop tills nästan all vätska är borta.
Servering: Lägg upp allt på tallrikar och klicka över grekisk yogurt. Strö eventuellt över nötter, mynta, sesamfrön och blomblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar