
Tillbehör: Det funklar finfint med vegokorv, grillad fisk eller en god favoritekokorv till panzanella, men det går lika bra att slänga ned skivad (buffel-)mozzarella för en äkta ostfest, eller servera alltihopa tillsammans med pasta eller som sidosallad till grillat. På bilden ovan är det Nurnberger Rostbratwurst Original som ätes till - en god, mild autentiskt smakande tysk korv i miniformat. Finns på Hemköp och Willys.
Örter: Jag brukar använda bladpersilja och körvel men nu blev det färsk timjan istället. Vanligast är dock färsk basilika men använd det du tycker bäst om.
Olivolja: En av mina vardagsfavoriter är Garants ekologiska olivolja som är fruktig, smakrik och himla billig. Funkar både att steka i och som smaksättare. Används även av Tareq Taylor på Trädgårdsonsdag, så testa vetja.
Panzanella:
Ingredienser 2 portioner:
- 6 stora kvisttomater
- 3 skivor dagsgammalt bröd av typen lantbröd, surdegsbröd eller ciabatta (alt glutenfri version)
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 1 msk röd- eller vitvinsvinäger
- smakrik olivolja
- parmesan
- färsk bladpersilja, timjan eller basilika
- havssalt, nymalen svartpeppar
- Grovhacka tomat och lök. Stek på medelhög värme i en stekpanna med olivolja.
- Pressa i vitlök och tillsätt vin och vinäger. Salta och peppra och låt puttra ihop ca 10 minuter tills vätskan reducerat.
- Riv brödet i munsstora bitar och stek i olivolja tills de blivit frasigt gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar