Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-06-29

Färskpotatis med späd zucchini, mynta, russin & fårost

Potatis brukar som bekant möta ett visst mått av tough love hemma hos mig eftersom jag älskar mandelpotatis och därför jämför all annan potatis efter denna smaksensation till måttstock. Dock älskar jag färskpotatis så idag blev det en potatissallad med mjukt sauterad zucchini, pigg mynta, söta russin, salt fetaost och knapriga valnötter till middag. Ovanpå allt ringlade jag dadelsirap som är en nygammal favorit i skafferiet!

Tillbehör: Funkar utmärkt på egen hand men går även fint ihop med grillat nötkött, lamm eller kyckling - då räcker potatissalladen till 4 portioner.

Russin: Gula eller gröna russin passar bäst. Kolla på nöt&russinhyllan i din matbutik eller plocka själv i naturgodishyllan.

Ps. På bilden ovan ligger sallad för 2 personer på det blå uppläggningsfatet.

Potatissallad med zucchini, mynta & fårost
Ingredienser 2 portioner:
 • ca 10-20 färskpotatisar (beroende på om de är stora eller små)
 • 2 mindre zucchinis
 • 1 paket fårost såsom fetaost
 • 1 dl gröna eller gula russin
 • 1 dl valnötter
 • färsk mynta
 • 1 msk dadelsirap eller balsamicokräm
 • olivolja
 • salt, peppar, socker
GÖR SÅ HÄR:
 1. Skrubba ren potatisen men behåll skalet på. Lägg ned i en kastrull och häll på kallt vatten så det precis täcker. Sätt kastrullen på medelhög värme och sjud sakta tills potatisen är genomkokt.
 2. Skär zucchini i grova strimlor och stek försiktigt i olivolja på medelhög värme tills de blivit genomskinliga och mjuka. Krydda med en nypa socker och salt.
 3. Krossa valnötterna grovt med en brödkavel eller baksidan av en stekpanna. Plocka myntabladen.
Servering: Skölj potatis i kallt vatten och blanda med zucchinin på ett stort fat. Tillsätt valnötter, russin, mynta och smula över fårost. Ätes ljummen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar