
Tillbehör: Funkar utmärkt på egen hand men går även fint ihop med grillat nötkött, lamm eller kyckling - då räcker potatissalladen till 4 portioner.
Russin: Gula eller gröna russin passar bäst. Kolla på nöt&russinhyllan i din matbutik eller plocka själv i naturgodishyllan.
Ps. På bilden ovan ligger sallad för 2 personer på det blå uppläggningsfatet.
Potatissallad med zucchini, mynta & fårost
Ingredienser 2 portioner:
- ca 10-20 färskpotatisar (beroende på om de är stora eller små)
- 2 mindre zucchinis
- 1 paket fårost såsom fetaost
- 1 dl gröna eller gula russin
- 1 dl valnötter
- färsk mynta
- 1 msk dadelsirap eller balsamicokräm
- olivolja
- salt, peppar, socker
- Skrubba ren potatisen men behåll skalet på. Lägg ned i en kastrull och häll på kallt vatten så det precis täcker. Sätt kastrullen på medelhög värme och sjud sakta tills potatisen är genomkokt.
- Skär zucchini i grova strimlor och stek försiktigt i olivolja på medelhög värme tills de blivit genomskinliga och mjuka. Krydda med en nypa socker och salt.
- Krossa valnötterna grovt med en brödkavel eller baksidan av en stekpanna. Plocka myntabladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar