Det här funkade ju som en snabb lunch på rötter och annat gott. Rödbetorna kan dock uteslutas, de fick vara med lite som backup eftersom jag hade litet för lite jordärtskockor, så de är inte supernödvändiga men jag gillar ändå konsistensen med en krämig skocksallad och så de råstekta lite knapriga rödbetorna intill.
Sallad på råstekt jordärtskocka, rödbeta, päron & pecorino
Ingredienser 2 portioner:
- 1 påse jordärtskockor ca 500 gram
- 3 rödbetor
- 3 anjoupäron
- en handfull solrosfrön
- pecorino eller annan lagrad fårost
- mizuna eller ruccolasalat
- 1 dl grekisk yogurt
- 1 citron
- olivolja
- salt, peppar
- Skölj och skrubba rent jordärtskockor och rödbetor. Skär bort de grövre bitarna. Skiva tunt på mandolin eller i en matberedare.
- Sätt en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt olivolja och stek de skivade skockorna tillsammans med en nypa salt och svartpeppar. När de blivit lätt gyllene lägger du dem i en skål och river över pecorino.
- Stek sedan rödbetorna och till sist solrosfröna (men till sistnämnda ska stekpannan vara torr, fröna är klara när de doftar nötigt och blivit gyllene). Låt svalna i ca 15-20 min.
- Skiva päronen. Vänd ned i skålen med skockorna och tillsätt grekisk yogurt och citronzest. Smaka av med salt, peppar och mer pecorino.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar