Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-07-22

Balkongodling R.I.P


Vår fina Chelsea Flower show-vinnande (in spe) balkongodling som vi var så himla glada över och som liknade en prunkande tikiträdgård i miniformat har nu nästan dött ut! Så himla ledsamt. 
Det började superbra och allting växte och vi åt egenodlad koriander, persilja, dill, timjan, squash (kolla tjockisen ovan!), luktärt och ringblom men nu ser allt ut SÅHÄR (se bild nedan). Pga skånsk supervärme kombinerat med torka och skadedjur så har i stort sett allt kolavippat förutom en hibiscus, petunia, svartöga, thailändsk aubergine, paprika, chili, fikuspalm och klematis. Resten är helt väck - till och med potatisen i säcken som stod på balkonggolvet och klockrankan som hade tagit över fönsterräcket. Humlen är en tredjedels söndertorkad så det lär ju inte bli några mikrobryggande humlekottar från den, och squashen är i stort sett helt död. Som tur är vankas regn och sjunkande temperatur på lördag så jag håller tummarna tillsammans med alla andra odlingsnördar, bönder och fans av allmän svalka, men då ska vi å andra sidan på roadtrip till Öland, Stockholm och Jämtland så då lär ju det allra sista hinna dö innan vi kommer hem.

Nästa år får det fan bli en tropisk hibiscus & kaktusodling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar