
Kryddrub: Antingen blandar du ihop en egen rub (= torr kryddmarinad), eller så köper du en färdigblandad kryddmix, alternativt slackervalet färdigrubbad hel kyckling som du bara sätter direkt på ölburken (praktiskt om man är på språng).
Bönburk istället för ölburk: Man kan också sätta kycklingen ovanpå en öppnad burk med baked beans - då droppar kycklingsafterna ner i bönorna och gör det till en smarrig sidorätt. Detta har jag dock inte testat själv än så berätta om du gjört!
Drunk chicken
Ingredienser:
- 1 hel kyckling (helst bosarp, änglamark eller majskyckling)
- 1 33 cl smakrik öl (vi hade Bomble Bee 17)
- smör
- rapsolja
- foliepapper
- kryddrub ca 1 msk av vardera: salt, svartpeppar, råsocker eller brunt farinsocker, paprikapulver, pressad vitlök, citronsaft, malen koriander, spiskummin, chili, oregano (vill du ha örtsmak så använd bara salt, socker & örter - vill du ha kryddigare kyckling så ös på med chili, spiskummin och koriander).
- Gnugga in kycklingen med alla kryddorna samt 2 msk olja.
- Ta två stora klickar smör och peta in mellan kycklingskinnet och bröstfiléerna.
- Drick upp halva ölen. Lägg i några oregano- eller timjankvistar och trä kycklingen på den halvfulla ölburken.
- Sätt spektaklet ovanpå en bit folie längst ut på kanten av en klotgrill. Obs det ska vara glöd och ej för varmt för då bränns kycklingen. Sätt på locket och låt grilla i ca 60 minuter. Kolla då om köttsaften är klar och ej rosa, eller om innertemperaturen är 75-80 grader. Då är den klar. Låt kycklingen sen vila tills den är ljummen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar