Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-07-01

Ölschampo, grästvål & växtparfym - för hippies, smutsiga hipsters och odlingsnördar

Många är fallen då man blivit hemskt smutsig av sitt jobb eller hobby - speciellt om detta är att odla eller laga mat. Ånga, stekflott, jord, smutsiga rötter och allt annat mellan himmel och jord (bokstavligen talat) gör att det behövs bra tvålar för seriöst, att hålla sig ren är himla trist - det är nedsmutsingen som är det roliga. I alla fall har jag sedan länge gillat Lush. Inte bara för att det är o-djurtestat och innehåller naturliga råvaror utan för att de innehåller roliga naturliga råvaror - sådana som man gärna odlar eller gör mat på. Alltså blir det lite som att man inte behöver lämna odlingslotten eller köket trots att man tvättat sig skinande ren och det är ett stort plus i min gamla bok. Dessutom är det grymma mormorhippieingredienser i varje flaska, såsom mina två favoriter: Grass, duschtvålen gjord på vetegräs, och shampot Cynthia Sylvia Stout som innehåller öl, konjaksolja och balsamvinäger. Fantastiskt väldoftande och välgörande bägge två.

Senaste fyndet på Lush var dock deras nya Gorilla Perfumes - Sikkim Girls som luktar örter och jasmin, samt Devils Nightcap som luktar krossade växtsafter, jord, ekmossa, apelsin och solbränd sten. Som en lyckad dag på lotten med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar