Hade kunnat passa som en höstig rätt om det inte vore för att syran är rätt framträdande så den blir fräsch och sval ändå. Dessutom är det matlagningsyogurt i och inte grädde så tyngden saknas också vilket gör den utmärkt som en ljummen sallad året runt.
Mer mat? Ät med
Pocherat ägg med krämig spenat, svamp & parmesan
Ingredienser 2 portioner:
- 1 påse färsk spenat
- 2 nävar ostronskivling och champinjoner
- 2 vårlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 citron
- 1 bit parmesan ca 1 dl riven
- 2 ägg
- 2 dl grekisk yogurt eller smetana (ej light)
- vitvinsvinäger
- salt, svartpeppar
- olivolja
- tillbehör: potatisgnocchi (finns i färskpastahyllan), tagliatelle eller grovt lantbröd eller surdegsbröd.
- Skiva svampen och löken. Sautera i stekpanna med olivolja utan att det tar färg. Pressa i vitlök och salta. Pressa över saft från 1/2 citron och låt puttra ihop.
- Sjud vatten i en kastrull. Häll i 1 matsked vinäger. Justera värmen så att vattnet precis krusar på ytan. Rör om med en sked i kastrullen så en virvel bildas i vattnet. Kläck i ett ägg och pochera i 4 minuter.
- Ta upp ägget med hålslev och lägg i en skål med kallt vatten + isbitar. Upprepa med andra ägget.
- Klicka i yogurt/smetana över svampröran och riv parmesan. Rör om och låt puttra ihop i 2 minuter. Tillsätt spenaten och blanda väl. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar