Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-07-17

Potatissallad med äpple, majo & fänkål


En favoritsallad på färskpotatis, vårlök, grönt äpple, majonäs, fänkålsfrö och massa sallat!

Potatissallad med äpple, majo & fänkål
Ingredienser 1 stor skål:
 • 1 kg färskpotatis
 • ett knippe vårlök, skivade
 • 2 granny smith äpplen, skivade
 • 2 tsk fänkålsfrön, krossade eller mortlade
 • 1 dl majonäs
 • 3 dl grekisk yogurt
 • blandad sallat som mizuna, huvudsallat, lollo rosso
 • flingsalt, färskmalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
 1. Sjud potatisen tills de är genommjuka men ej mjöliga ca 20 minuter.
 2. Skölj potatisen i kallt vatten och låt svalna.
 3. Blanda rubbet i en stor skål. Smaka av med salt och peppar. 
Servering: Ät direkt med grillade tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar