
Vegetariskt: Byt ut kyckling mot fint strimlat sojakött och gör som receptet anger. Eller grilla bara en bit pankopanerad ost med massa svartpeppar och ät med salsan.
Pulled chicken med ingefära & citron
Ingredienser 4 portioner:
- 1 hel kyckling
- 2 citroner
- 2 stora bitar färsk ingefära
- 3 gula lökar
- 10 vitlöksklyftor
- 1/2 dl socker
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk mango curry
- 3 dl grekisk yogurt
- 1-2 msk mango chutney
- rapsolja
- smör
- 1 mango
- 1 ananas
- 2 avokado
- 1 vårlök
- 1 färsk chili
- färsk mynta (kan uteslutas)
- 2 msk ljus soyasås
- 2 msk sesamolja
- Skär eller hyvla ingefäran fint med en osthyvel eller mandolin. Skär citron och lök i klyftor. Krossa vitlöksklyftorna.
- Fyll en stor kastrull med vatten och lägg i ingefära + citron + lök + vitlök + 2 msk salt + 50 gram smör + socker.
- Blanda 2 matskedar smör med chiliflakes och mango curry. För in smörklickarna i fickorna mellan skinnet och bröstfiléerna på kycklingen.
- Lägg ned kycklingen i kastrullen och sjud på låg värme med lock i ca 45 minuter eller tills kycklingköttet lossnar från benen.
- Ta upp kycklingen och låt svalna. Dra isär köttet från benen med hjälp av två gafflar. Blanda kycklingköttet i en skål med grekisk yogurt + mango chutney.
- Salsa: Skär kuber av all frukt och skiva chilin och vårlöken. Blanda i en skål med soyasås och sesamolja och toppa med färsk mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar