Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-07-26

Renande rödbetsdrink med äppleJag har perioder när jag varit helt tokig i frukt- och grönsaksdrycker och smoothies av olika slag och jag tror det är dags för en sån period igen pga den ihållande värmen. Denna gång blev det en dryck på färska rödbetor och gröna äpplen som inte bara var söt och svalkande god utan även renande nyttig för ens överölande lekamen. Och har du en juicemaskin eller råsaftcentrifug så vet du ju hur man gör redan men här kommer recept för oss med mixer eller stavmixer.

Superstärkande: Är du förkyld eller behöver något extra stärkande kan du tillsätta 1 tsk riven färsk pepparrot innan du mixar allting.

Alkohol: Skiter du i den renande egenskapen kan du kanske testa denna juice med vodka för då tänker jag att det skulle bli en grym rysk cocktail.

Bonusbiffar: Rödbets- och äpplemoset som blir över i silen när du pressat ut vätskan kan du bl.a göra goda rödbetsbiffar av så spara det! Se recept HÄR (kommer snart).

Rödbetsdrink med äpple
Ingredienser 2 glas:
  • 2 stora nävar rödbetor
  • 2 granny smith äpplen
  • vatten
GÖR SÅ HÄR:
  1. Skala rödbetorna med potatisskalare eller osthyvel. Skär i grova bitar. Skär äpplena i grova klyftor (du behöver ej kärna ur dem).
  2. Lägg ned betor och äpplen i en mixer eller i en skål om du använder stavmixer. Mixa tillsammans med ca 4 dl vatten till en slät våt massa. 
  3. Ta fram en sil eller durkslag och sätt ovanpå en bunke. Häll i rödbets-äpplemoset (ta lite i taget om du har en liten sil) och pressa ur vätskan med hjälp av en sked eller slickepott.
  4. Nu har du en finfin blårosa vätska i bunken under silen som är en god juice!
Servering: Lägg upp isbitar i glas och häll över rödbetsäpplejuicen. Eftersom det är så sött i sig självt behövs inget socker eller honung. Vill du inte dricka det på en gång kan du frysa det till isbitar och använda i framtida cocktails eller som garnityr till desserter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar