BBQ: Lägg potatisen på dubbelvikt folie och kör på glöd/indirekt värme på grillen. Sätt dit osten i sina formar också så tillagas allt tillsammans i det FRIA GUE SÅ HAERLIGT.
Skrynklig potatis med gratinerad fetaost & tomat
Ingredienser 2 portioner:
- 2 nävar färskpotatis (välj potatisar med samma storlek så blir de klara samtidigt)
- 2 paket fetaost
- 1 dl soltorkade tomater i olja
- 1 msk valnötter eller pinjenötter
- 1 tsk fänkålsfrö
- 2 dl grekisk yogurt
- 2 tsk flytande honung eller dijonsenap
- 1-2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- Värm ugnen till 200 grader (eller grilla i dubbelvikt folie på indirekt glöd på grillen, se ovan)
- Lägg oskalad potatis på en bakplåt och ringla över olivolja. Strö över salt samt mortlade fänkålsfrön. Blanda så all potatis täcks.
- Skjutsa in i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen fått skrynkligt skal och är mjuk rakt igenom.
- Strimla tomaterna och krossa valnötterna grovt. Blanda i en skål tillsammans med smulad fetaost. Skeda över ostblandningen i små ugnssäkra portionsformar och ringla över lite olivolja. Mal över färsk svartpeppar och sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills osten smält och fått färg.
- Rör ihop grekisk yogurt med honung eller senap, smaka av med salt.
Servering: Lägg upp allt på
stora tallrikar. En grönsallad med trädgårdstomater, halkidikioliver och rödlök
är gott till. Samt iskall öl!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar