Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-07-18

Tuna melt sandwich


Det vaknas all star baseball nu i Usa och jag är inte riktigt säker på vad det betyder förutom att det är ett ypperligt tillfälle att bänka sig framför tvn med praktisk en-hands-mat såsom smörgåsar eftersom andra handen är fullt sysselsatt med att hålla i öl och göra win-näven. Vanligtvis är jag emot kombinationen fisk + ost för i min mattebok betyder det örk, men det finns en kombo jag gillar och det är den klassiska tonfiskostmackan! När jag var på en mini road trip i Kalifornien för en himla massa år sedan var detta ungefär det enda jag åt. Pricken över i är ananasskivan i mitten men den som avskyr ananas kan byta ut det mot picklad rödlök eller skivad saltgurka.

Tuna melt sandwich
Ingredienser 1 smörgås:
 • 2 skivor valfritt toastbröd
 • 1 burk tonfisk i olja
 • 1 skiva färsk ananas
 • singelförpackad hamburgerost (alt gräddost eller mozzarella)
 • 1 tsk french´s yellow mustard eller johnnys söta senap
 • 1 msk majonäs
 • grön tabasco (kan uteslutas)
 • salt, svartpeppar
 • smör, rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
 1. Värm ugnen till 200 grader.
 2. Blanda majonäs med senap, en nypa salt, några droppar tabasco och 2 msk avrunnen tonfisk.
 3. Stek brödskivorna på bägge sidorna i en stekpanna med 1 tsk smör + 1 msk rapsolja tills bägge sidorna har fått färg.
 4. Klicka ut tonfiskröran på den ena brödskivan. Lägg över ananas och avsluta med några skivor ost. Lägg på den andra brödskivan och gratinera i ugnen i ca 7-10 minuter tills osten smält.
Servering: Ät framför en baseballmatch med tillbehör som inlagd gurka och Budweiser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar