Fisk: Jag rekommender MSC- och KRAV-märkt krokfångad kolja, torsk och makrill från Garant som finns på Hemköp och Willys. Det smakar riktig fisk och kostar inte mycket för vare sig plånboken eller miljön. Själv använde jag vanlig strömming så det behöver inte vara krångligare än så.
Fransk fisk i folie: Ersätt chilin & ingefäran med färsk persilja, hackad schalottenlök, en stor klick smör och en skvätt vitt vin så får du en drömskt god fisk med smak av beurre blanc och vitlök.
Vegetariskt: But ut fisken mot tärnad tofu, blomkålsbuketter eller stora vita bönor.
Fisk i folie med vitlök & ingefära
Ingredienser 2 portioner:
- Valfri fisk (se ovan)
- Ca 1 decimeter bit färsk ingefära
- 2 röda chilis
- 5 vitlöksklyftor
- 1 citron eller 2 lime
- några blad thaibasilika (kan uteslutas om du ej gillar lakritssmak)
- 2 vårlökar eller 1 decimeter purjolök
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk råsocker
- färsk koriander
- Tina fisken (om den är fryst) och sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva vitlök, chili, lök och citron. Skala och skiva ingefära.
- Lägg fisken på ett stort ark folie och lägg över citron, vitlök, chili, thaibasilika och ingefära. Häll över rapsolja, en nypa havssalt och 1 tsk socker.
- Vik ihop foliepaketet så det blir tätt och sätt i en ugnsform (i fall foliet går sönder) och in i mitten av ugnen i 30-50 minuter beroende på hur stor fisk du har.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar