Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-08-20

Jämtländsk getmese


Holy guacamole nu är jag hemma från rundresan som tagit mig till Jämtland, Finland och Stockholm. I vetenskapens namn har jag ätit tills byxorna sprängts och tungan fått träningsvärk, och av alla kulinariska höjdpunkter jag stoppat i mig korar jag Jämtländsk getmese som stolt vinnare. Det är helt enkelt en mesost gjord på getmjölk och den är så god och söt och smakar liksom karamellig kantarell blandat med kärnmjölk och brynt smör. Helt fantastiskt gott med andra ord, speciellt på hårt tunnbröd. Jag köpte inte med mig någon ost hem till Malmö iom att vi skulle fara runt så mycket, men jag hittade den i pulverform på Simonssons Handelsbod i Strömsund. Den ska lätt provas under veckorna som kommer det kan jag lova.
Blir du själv sugen på att prova Jämsk getost (gör det!) så kan du handla från Skärvångens Bymejeri webbshop HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar