Fantasilagar ostsmörgåsar på tusen olika sätt. Idag: Polentasandwich! Naturligt glutenfri dessutom. Om den hade serverats på Bob´s Burgers hade den hetat The Pollenator eller The Pole-and-Eye. Nej fy vad lamt, nu får jag vara tyst.
Vegetariskt: Skippa bacon.
Rökig majonäs: Blanda i några droppar liquid smoke eller en nypa rökt paprikapulver i 1 dl majo så har du en rökig majonäs på en sekund.
Polentasandwich
Ingredienser 2 burgare:
- 2 dl polenta
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 halloumi
- 4 skivor bacon
- 1 tomat, tunnt skivad
- 1 citronklyfta
- 2 dl kantareller (byt ut mot avokado när det ej är svampsäsong)
- olivolja
- majonäs
- grönsallat
- kryddor: salt, svartpeppar, oregano, timjan
- Koka upp 4 dl vatten med grönsaksbuljong i en kastrull. Häll i polentagrynen och rör om kraftigt tills en tjock gröt bildas och det släpper lätt från kanterna när du rör om. Krydda med en nypa salt, peppar, oregano, timjan och 1 msk olivolja.
- Bred ut polentagröten på ett oljat fat eller bricka så det är ett jämnt lager. Sätt in i kylskåp i 3-4 timmar så det sätter sig.
- Ta ut polentan och skär i lika stora bitar som halloumin. Stek i olivolja tills de är gyllene på varje sida. Ställ stekpannan åt sidan (fastnar polentan för mycket i stekpannan kan du lägga ett bakplåtspapper i pannan, sen en skvätt olja och sen steka polentan ovanpå).
- Dela halloumin i två bitar, pressa över citron och linda in i varje halloumidel i baconskivor. Stek tillsammans med kantareller i olivolja på medellåg värme några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar