Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-08-31

Polentasandwich med bacon, ost & kantareller




Fantasilagar ostsmörgåsar på tusen olika sätt. Idag: Polentasandwich! Naturligt glutenfri dessutom. Om den hade serverats på Bob´s Burgers hade den hetat The Pollenator eller The Pole-and-Eye. Nej fy vad lamt, nu får jag vara tyst.

Vegetariskt: Skippa bacon.

Rökig majonäs: Blanda i några droppar liquid smoke eller en nypa rökt paprikapulver i 1 dl majo så har du en rökig majonäs på en sekund.

Polentasandwich
Ingredienser 2 burgare: 
  • 2 dl polenta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 halloumi
  • 4 skivor bacon
  • 1 tomat, tunnt skivad
  • 1 citronklyfta
  • 2 dl kantareller (byt ut mot avokado när det ej är svampsäsong) 
  • olivolja
  • majonäs
  • grönsallat
  • kryddor: salt, svartpeppar, oregano, timjan
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka upp 4 dl vatten med grönsaksbuljong i en kastrull. Häll i polentagrynen och rör om kraftigt tills en tjock gröt bildas och det släpper lätt från kanterna när du rör om. Krydda med en nypa salt, peppar, oregano, timjan och 1 msk olivolja.
  2. Bred ut polentagröten på ett oljat fat eller bricka så det är ett jämnt lager. Sätt in i kylskåp i 3-4 timmar så det sätter sig.
  3. Ta ut polentan och skär i lika stora bitar som halloumin. Stek i olivolja tills de är gyllene på varje sida. Ställ stekpannan åt sidan (fastnar polentan för mycket i stekpannan kan du lägga ett bakplåtspapper i pannan, sen en skvätt olja och sen steka polentan ovanpå).
  4. Dela halloumin i två bitar, pressa över citron och linda in i varje halloumidel i baconskivor. Stek tillsammans med kantareller i olivolja på medellåg värme några minuter.
Servering: Lägg upp en polentabit på varje tallrik, toppa med 1 msk majo sen halloumi med bacon, tomatskiva, kantareller, sallat, 1 tsk majo och en till polentabit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar