Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-08-28

Sataysås eller jordnötssås


En sås jag lärde mig av min gamla rummis Yvonne Thorsén som både var ett geni och en briljant vegankock.

Sataysås 
Ingredienser 1 skål:
  • 3 dl vatten (eller kokosmjölk)
  • ca 4 msk jordnötssmör (ej crunchy)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • ca 1 tsk mango curry eller annat currypulver
  • ca 1 tsk chili flakes
GÖR SÅ HÄR:
  1. Koka upp vatten med grönsaksbuljong i en liten kastrull. 
  2. Tillsätt jordnötssmör och dra ned värmen. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och kryddor. Rör om tills såsen tjocknar och smaka av (blir såsen för tjock, tillsätt lite mer vatten, blir såsen för tunn, tillsätt med jordnötssmör).
Servering: Ät till fisk, skaldjur, kyckling, stekt tofu, tempeh eller grönsakstempura.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar