Fyra saker amerikanare älskar: Kale, corn, bacon, chili, mayo, eggs. Alltså satte jag ihop dem i denna amerikanska hyllning. Det enda som saknas är öl men det får man dricka till. Se det som en försenad 4t of July.
Vegetariskt: Skippa bacon.
Brunchsallad
Ingredienser 2 portioner:
- 2 ägg
- majs från 1 majskolv alt 1 liten majsburk
- ett knippe svartkål
- ett paket bacon eller en bit sidfläsk alt pancetta
- 1 decimeter purjolök
- tabasco
- 1 dl majonäs
- chiliflakes
- smör
- salt, svartpeppar
- Skölj och rensa kålen. Skär bort den ljusa mittnerven och sjud i saltat vatten i 7 minuter. Skölj av och krama ur överflödigt vatten.
- Fräs kål, majs, tärnat bacon och purjolök i 1 msk smör i en stekpanna tills fläsket är brynt.
- Stek äggen och blanda majonäsen med tabasco efter smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar