Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-09-21

Amerikansk brunchsallad med majs, svartkål, bacon & ägg


Fyra saker amerikanare älskar: Kale, corn, bacon, chili, mayo, eggs. Alltså satte jag ihop dem i denna amerikanska hyllning. Det enda som saknas är öl men det får man dricka till. Se det som en försenad 4t of July.

Vegetariskt: Skippa bacon.

Brunchsallad
Ingredienser 2 portioner:
 • 2 ägg
 • majs från 1 majskolv alt 1 liten majsburk
 • ett knippe svartkål
 • ett paket bacon eller en bit sidfläsk alt pancetta
 • 1 decimeter purjolök
 • tabasco
 • 1 dl majonäs
 • chiliflakes
 • smör
 • salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
 1. Skölj och rensa kålen. Skär bort den ljusa mittnerven och sjud i saltat vatten i 7 minuter. Skölj av och krama ur överflödigt vatten.
 2. Fräs kål, majs, tärnat bacon och purjolök i 1 msk smör i en stekpanna tills fläsket är brynt.
 3. Stek äggen och blanda majonäsen med tabasco efter smak.
Servering: Lägg upp allt i djupa tallrikar med äggen överst. Strö över lite chiliflakes och servera med tabascomajo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar