Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-09-30

Cheeseburgare med avokado & picklad rödlök


Min pappa var på besök och jag brukar säga att han är halvamerikan för att han har jobbat där sedan jag gick i mellanstadiet. I alla fall så pratade han om hur mycket han älskade In-n-Out Burger så medans han var och höstbadade på näset gjorde jag cheeseburgare till lunch. De här hamburgarna är snabba, enkla och gjorda på färdiga produkter från matbutiken så du behöver inte mala kött eller baka eget bröd, men resultatet blir det ändå The Bomb! Pappa utropade att de var bland de godaste hamburgare han ätit och skulle inte äta några fler burgare förrän han är i New York om två veckor (så han skulle kunna jämföra mina burgare med Shake Shack och Five Guys med maten färskt i minne - vi tar våra hamburgare på ALLVAR i den här familjen). Vad anbelangar köttet så är Lindströms Angusburgare bäst när det kommer till fryst kött, och färska burgare på högrev bäst när det gäller färskt. De frysta Angusburgarna är godare än majoriteten av burgarna som jag ätit på krogarna i Malmö. Jag vet inte om det är för att folk är värdelösa på att laga hamburgare eller för att kvalitén på dessa Angusburgare är så hög. Förmodligen en mix av bägge.
  
VIKTIG BURGER UPPDATERING 30/10: Pappa Svensson är nu i NYC och åt på Shake Shack på direkten - han rapporterade att mina burgers och tillbehör var godare men att Shacks bröd var bättre. Åh glädjen. Ps pappa är rakt-på-sak norrlänning och ingen svansande curlingförälder så jag tror på hans ord.

Vegetariskt: Välj din favorit vegburgare och skippa bacon. Sambon fick grillfiléer som syns på bilden längst ned.

Bröd: Köpehamburgerbröd är en trist historia så prova vanliga frukostfrallor.

Cheeseburgare
Ingredienser 2 hamburgare:
  • 2 burgare
  • 2 frukostfrallor
  • 4 skivor hamburgerost
  • 2 rödlökar
  • 2 tomater
  • saltgurka
  • 1 mogen avokado
  • bacon
  • isbergssallat
  • rapsolja 
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • senapshonungsmajo: 1 dl majonäs, 2 tsk grov senap, 1 tsk flytande honung, salt, svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skiva rödlöken i tunna skivor. Koka upp 5 dl vatten med 2 msk socker, 1 msk salt och 1 dl vitvinsvinäger. Ta av kastrullen från plattan när du ser första bubblan och lägg i löken. Rör om, ställ åt sidan och låt svalna.
  3. Blanda ingredienserna till senapshonungsmajon och smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen.
  4. Skiva tomater, saltgurka och avokado i tjocka skivor. Skölj och rensa salladsblad och skär upp frallorna.
  5. Hetta upp rapsolja i en vid stekpanna och grilla bröden med snittytan nedåt tills de blivit gyllene och lite krispiga. Sätt bröden i ugnen med snittytan nedåt och låt dem bli genomvarma medans du steker burgarna.
  6. Lägg i burgarna och några skivor bacon i stekpannan. Stek burgarna enligt instruktionerna på förpackningen eller använd en stektermometer om du har färska burgare. Ta fram hamburgerosten ur förpackningen och lägg 2 på varje burgare direkt när du vänt dem för sista gången.
Servering: Lägg upp det varma brödet på tallrikar. Klicka ut senapshonungsmajonäs, lägg dit en burgare och toppa med saltgurka, bacon, tomat, avokado och picklad rödlök. Lägg locket på sidan av med sallatsblad. Ätes med massor av servetter och kall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar