Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-09-19

Foraging i Malmö stad


Jag är en lika usel som entusiastisk botanist. Den enda botanistboken jag äger är "The Drunken Botanist" av Amy Stewart. Så ni fattar. På grund av, eller trots detta, var jag ute och letade ätbart efter mottot "men kan man äta det?" i kvarteret och hittade en hel del. Jag planerar bland annat en gelé på rosorna, marmelad på nyponen och så tänkte jag göra torkat svamppulver tills jag insåg att svampen ifråga nog var giftig. Angående de orange buskbären så fantasiönskade jag för en snabb sekund att det skulle vara havtorn, men det är det ju inte så jag antar att de är rönnbär. Surt sa Svensson. Men det finns å andra sidan en finfin björk nästgårds som jag tänker tappa på sav till våren så alltid något. 

Det blir med andra ord bakläxa på detta och om någon vet vad det är på bilderna så kommentera gärna.

3 kommentarer:

  1. Havtorn finns i sjuka mängder vid brofästet. Tips.

    SvaraRadera
  2. Havtorn finns i sjuka mängder vid brofästet. Tips.

    SvaraRadera
  3. Tack för tips! Karln for dit på cykeltur och hittade jättemycket!

    SvaraRadera