Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-09-09

Mexikanska majsfritters med chipotle

Det var dags för kvällsmat i Casa Svensson så jag gjorde lite majsfritters. Snabbt och gott - fast extra gott blir det visserligen med avokado och bacon och älskar du chili så tillsätt för all del det med. Själv var min chili slut, min bacon slut, min tandkräm slut, jag har en ny finne på kinden och jag har sett alla Bob´s Burgers avsnitt så be en spartansk tacobön för mig tack.

Chipotlesås: Förenade taco-lovers (som ibland inte orkar göra egen sås) föredrar Garants chipotlesås och chipotles en adobo som görs på plats i Mexiko. Finns på Willys. 

Mexikanska majsfritters
Ingredienser ca 4 fritters:
 • 1 liten burk majs
 • 2 ägg
 • 1 vårlök
 • 2 msk polenta majsmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk ljus fruktig öl
 • rapsolja
 • 1 dl gräddfil eller färskost
 • 1 tsk limesaft
 • 1/2 vitlöksklyfta
 • chipotlesås
 • kryddor: salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver, helt korianderfrö, torkad oregano
GÖR SÅ HÄR:
 1. Blanda majskorn, ägg, skivad vårlök, polenta, öl och bakpulver i en skål. Krydda med salt, svartpeppar samt 1/2 tsk av vardera: spiskummin, mortlat korianderfrö och paprikapulver. Ställ in i kylen i 15 minuter. 
 2. Hetta upp 2 msk rapsolja i en stor stekpanna och klicka ut majssmeten till små "plättar". Stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllene.
 3. Blanda gräddfil med limesaft samt skivad vitlök. Smaka av med svartpeppar och salt.
Servering: Lägg upp fritters på fat och severa med limegräddfil, chipotlesås, samt eventuellt stekt bacon och skivad avokado. Strö över torkad oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar