Val av nudlar: Keizo Shimamoto använder färska Sun Noodles som är färdigformade rundlar men du kan använda vanliga snabbnudlar alternativt färska nudlar som du hittar i asiatiska livsmedelsbutiker.
Glutenfritt: Jag använde störtnyttiga sjögräsnudlar till min ramen burger. Sjögräsnudlar kostar kring 30 kr förpackningen och hittas på asiatiska (eller hälsokost-) hyllan på välsorterade Hemköp, Konsum eller Ica. Glasnudlar och risnudlar är också naturligt glutenfria.
The Ramen Burger
Ingredienser 2 hamburgare:
- 2 valfria burgare
- 1 paket snabbnudlar
- 1 ägg
- 1 portabellosvamp eller några ostronskivlingar
- 2 vårlökar
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 1 msk hoisinsås eller HPsås
- 2 msk majonäs
- rapsolja
- bönsallad: 2 nävar brytbönor eller vaxbönor, 1 röd chili, 1 king solo vitlök eller 4 vitlöksklyftor, 3 msk kikkoman soya, 1 tsk råsocker, sesamfrön, friterad lök
- Tillaga nudlarna enligt instruktioner på förpackningen. Häll av buljongen när de är klara och låt svalna i ett durkslag.
- Skiva vårlökarna och svampen.
- Blanda nudlarna med ägg + sesamolja + 1 msk lök, låt stå och dra några minuter medans du gör bönsalladen.
- Bönsallad: Grovskiva chili och vitlök och fräs i rapsolja i en stekpanna på medelhög värme tills det doftar gott. Häll i brytbönor, soyasås, socker, vinäger och rör om. Stek ca 2-3 minuter utan lock. Dra pannan av plattan, sätt på ett lock och låt stå.
- Hetta upp rapsolja i en stekpanna och lägg i en klick av nudlarna så att de bildar en cirkel liknande storlek som dina burgers. Stek på varje sida och låt rinna av på hushållspapper. Upprepa så du får fyra nudel"bröd".
- Stek svampen och burgersarna några minuter tills de fått fin färg på bägge sidor.
Bild på Keizo Shimamoto och Sun Noodles: Go Ramen! och Facebook.com/ramenburger
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar