

Recept: Servera gärna till denna nudelrätt.
Snabbt som ögat: Du kan snabba på processen och lägga löskokt ägg i en mugg/skål med bara soyasås, sesamolja och rapsolja. Koka sen nudlar i valfri buljong, skär itu ägget, lägg det ovanpå nudlarna och skeda över lite av marinaden. Strö över vårlök och chiliflakes och du har en god ramen inom en kvart.
Ajitsuke tamago
Ingredienser:
- 4 ägg
- 1 dl av varje: kikkoman soyasås, vatten, mirin eller vitvinsvinäger
- 1/2 dl: sesamolja
- 1 msk av varje: socker, rapsolja
- Koka upp vatten i en kastrull. När det kokar - lägg i äggen med en hålslev och koka exakt 6 minuter. Ta upp äggen och skölj i kallt vatten i minst 15 minuter.
- Blanda ingredienserna till marinaden och vispa tills sockret löst sig.
- Skala äggen försiktigt och lägg i en skål. Häll över marinaden så alla ägg täcks (fyll på med mer vatten om det inte täcks). Låt marinera i kylskåp minst 1 timme men helst över natten. Håller sig i kylen i 2-3 dagar.
Oj va god mat du gör, hittade din sida när jag sökte på soyamarinerade ägg, jag har inte kommit igen allt men en sak vet jag att jag kommer att göra många rätter från din blogg. Tack för att du delar med sig.
SvaraRadera