Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-17

Aroniasmoothie


Karln har av en händelse blivit en bra forager pga att han cykelpendlar mellan Malmö Lund och åker på cykelutflykter varje vecka. Så fort han ser någon gubbe eller tant plocka något stannar han och frågar vad det är, får tips och recept samt hämtar hem några kilo på cykeln. Sist kom han hem med två kilo aroniabär som vi frös in för det ska bland annat bli saft och gelé, men hittills har vi ätit det som smoothies tillsammans med cox orange plockade från svärföräldrarnas gård. Bättre än kaffe till frukost.

Aronia: Hittar du inte aronia kan du använda blåbär, björnbär och/eller hallon. Blir ju gott vilket som.

Aroniasmoothie
Ingredienser 1 pitcher:
  • 4 dl frysta bär
  • 2 grovt hackade äpplen
  • 1 tsk - 1 msk flytande honung (beroende på hur sött du vill ha det)
  • 1 msk sesamfrön
  • en handfull bladspenat
  • sojamjölk 
GÖR SÅ HÄR:
  1. Häll upp samtliga ingredienser i en bunke eller i en blender. Häll på sojamjölk så det precis täcker. Mixa i blendern eller med en stavmixer. Häll i mer sojamjölk om du vill ha lösare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar