Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-30

Böngratäng med spiskumminris


En snabb men smakrik gratäng som sköter sig själv i ugnen medans du är upptagen med att inte städa.

Kryddor: Finns i kryddhyllan eller i tacohyllan i din matbutik.

Böngratäng med spiskumminris
Ingredienser 2 portioner:
  • 1 1/2 dl råris eller fullkornsris
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk bönor - vita, svarta eller kidney (eller 2 dl hemkokta)
  • 1 liten burk majs (eller kornen från 1 färsk majskolv vid säsong)
  • 1/2 liten påse fryst bladspenat
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk råsocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • en bit pecorino
  • chipotlesås eller tabasco
  • 1 avokado
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar
  • kryddor 1 tsk av vardera: spiskummin, anchochilipulver, chipotlechilipulver eller rökt paprika
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen tillsammans med spiskummin och buljongtärning.
  3. Blanda majs, spenat, skivad rödlök, hackad vitlök och bönor i en ugnsform tillsammans med anchochilipulver, chipotlepulver eller rökt paprika samt salt och peppar. Ringla över rapsolja, sätt folie över och ställ i mitten av ugnen i 30 minuter.
  4. Riv pecorinoost över gratängen när den är klar.
Servering: Lägg upp ris och gratäng i djupa tallrikar och toppa med avokado och chilisås. Det är även gott med nachos till om man är riktigt gringo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar