En snabb men smakrik gratäng som sköter sig själv i ugnen medans du är upptagen med att inte städa.
Kryddor: Finns i kryddhyllan eller i tacohyllan i din matbutik.
Böngratäng med spiskumminris
Ingredienser 2 portioner:
- 1 1/2 dl råris eller fullkornsris
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk bönor - vita, svarta eller kidney (eller 2 dl hemkokta)
- 1 liten burk majs (eller kornen från 1 färsk majskolv vid säsong)
- 1/2 liten påse fryst bladspenat
- 1/2 rödlök
- 1 msk råsocker
- 1 vitlöksklyfta
- en bit pecorino
- chipotlesås eller tabasco
- 1 avokado
- rapsolja
- salt, svartpeppar
- kryddor 1 tsk av vardera: spiskummin, anchochilipulver, chipotlechilipulver eller rökt paprika
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka riset enligt instruktioner på förpackningen tillsammans med spiskummin och buljongtärning.
- Blanda majs, spenat, skivad rödlök, hackad vitlök och bönor i en ugnsform tillsammans med anchochilipulver, chipotlepulver eller rökt paprika samt salt och peppar. Ringla över rapsolja, sätt folie över och ställ i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Riv pecorinoost över gratängen när den är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar