Translate

Om mig

Mitt foto
Kock, journalist, skytt, malmöbo, exnorrlänning och odlingsnörd fast allt jag odlar dör innan jag hinner äta upp det. Jag älskar allt från surströmming till taco och mina idoler är Julia Child och Svenske Kocken i Mupparna. Recepten kan göras vego samt gluten- och laktosfria om de inte redan är det från början. Jag skriver även gröna recept för Taffel.se samt mattidningen VEGO. Kontakta mig på svenssonsmat@gmail.com eller via facebook.

2013-10-13

Broccoligratäng med tre ostar

Ibland vill man bara äta calzone, friterade mozzarellasticks eller nachos med giftigt mycket ost. Men så orkar man ibland inte heller gå till affären eller få en hjärtattack så då passar en snabb broccoligratäng perfekt. Servera med pasta eller puylinser och du har en ostigt fin tv dinner en helt vanlig dag.

Tillbehör: Puylinser eller gröna linser finns i alla matbutiker. Eller välj fiberpasta av typen gemelli, fusilli eller tagliatelle.

Broccoligratäng med 3 ostar
Ingredienser 1 form:
  • 2 broccoli eller 1/2 paket fryst ekologisk broccoli
  • 1/2 paket bredbar ost (naturell smak)
  • 1/2 paket kvibille ädelost eller gorgonzola
  • några skivor naturell ost som svecia, emmentaler, gräddost eller jarlsberg
  • 2 msk pinjenötter, hasselnötter eller valnötter 
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • tillbehör: pasta, puylinser eller gröna linser
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll ner den delade broccolin i en ugnsform. Klicka över bredbar ost och smula över ädelosten. Täck med två lager skivad ost.
  3. Sätt in i mitten av ugnen i 25 minuter och koka samtidigt linserna eller pastan i grönsaksbuljong.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg.
Servering: Häll upp pasta eller linser i en djup tallrik och toppa med broccoligratäng. Strössla över rostade nötter och ät på bricka framför tvn. Done.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar